Sajnálatos módon jelenleg betegség miatt nem működik az ügyfélszolgálati telefon
+36 1 987 6873 eshop@frogpack.hu
0 db 0,00 Ft

Az bevásárló kosara nem tartalmaz termékeket.


HOGYAN KELL ajánlott levelet küldeni

07. 11. 2023 | Autor: Thomas | percnyi olvasás

HOGYAN KELL ajánlott levelet küldeni

Azt keresi, hogyan kell ajánlott levelet feladni? Tanácsot adunk, hogyan írja a címzést a levélre, hogyan töltse ki a feladóvevényt, vagy hogy mennyi az ára egy ajánlott levélnek.

Az ajánlott levél az ideális választás, ha fontos dokumentumokat küld, amelyek kézbesítésében biztosnak kell lennie. Hogyan kell ezt tenni?

Amit a cikkben olvashat: 

 

Mi az ajánlott levél

Az ajánlott levél a Magyar Posta olyan szolgáltatása, amely - a hagyományos levéllel ellentétben - garantálja a biztonságos kézbesítést.

Az ajánlott levelek mérete és súlya eltérő lehet. Mekkora lehet egy levél maximális mérete?

  • maximális méret: 32,4 x 22,9 x 2,4 cm.
  • maximális súly: 2 kg

Az ajánlott írással (levéllel), tehát nemcsak dokumentumokat, hanem könyveket vagy kisebb számlacsomagokat is küldhet ajánlott levélben, amennyiben azok vastagsága nem haladja meg a 2,4 cm-t.

Javasoljuk, hogy a 2 kg-nál nehezebb vagy a maximális méreteknél nagyobb tartalmakat csomagként küldje el.

Milyen kiegészítő szolgáltatásokat kínál az ajánlott levél?

Az ajánlott levél mellett - a hétköznapitól eltérően - további szolgáltatásokat is választhat, mint a házhozszállítás vagy utánvét:

  • kézbesítés - ha külön fizet és feladóvevényes levelet ad fel, a posta a címzett aláírásával ellátott kézbesítési értesítőt küld vissza az átvétel igazolásaként.
  • a levél mozgásának online nyomon követése - minden ajánlott levél egyedi számmal van ellátva, amely lehetővé teszi a levél mozgásának és kézbesítési idejének nyomon követését.

A további szolgáltatások teljes listáját a Magyar Posta honlapján találja.

Válassza ki a megfelelő csomagolást 

Az ideális csomagolás attól függően változik, hogy mit szeretne küldeni:

hogyan kell levelet küldeni a csomagolás kiválasztásaSemmi bonyolult nincs az ajánlott levél küldésében. A megfelelő csomagolás kiválasztásával pénzt takaríthat meg, és javítja a tartalom védelmét.

Hogyan írjunk címet egy ajánlott levélre

A címzett címét mindig a jobb alsó sarokba írja. Ezután a bal felső sarokba írja a saját címét, hogy ha az ajánlott levél nem érkezik meg, akkor is visszakerüljön Önhöz.

Hogyan kell ajánlott levelet írni egyszerű, itt a formátum és a szükséges fénykép:

[Címzett neve]
[utcanév] [házszám]
[Irányítószám] [Város vagy település]
MAGYARORSZÁG

hogyan kell címet írni egy levélreA címzés ajánlott levélben egyszerű: a címzett címe mindig a jobb alsó sarokba tartozik. A feladó címének a bal felső sarokban kell lennie.

Hogyan kell kitölteni a feladóvevényt 

A legfontosabb, hogy helyesen töltse ki a feladót - a szállítólevél bal felső részén - és a címzettet (azaz a csomag címzettjét) közvetlenül alatta. A többi szabad mező kitöltése attól függően történik, hogy milyen Magyar Posta szolgáltatást veszel igénybe:

hogyan kell címzést írni egy ajánlott levélreKérjük, hogy a feladóvevényen legalább az Ön (Feladó) és a címzett (Címzett) címét adja meg.

Ezt követően a feladóvevényt közvetlenül a levéllel együtt kell leadnia a Magyar Posta pultjánál. A postaládába bedobott ajánlott levelet sajnos nem tudja feladni.

Az ajánlott levél ára: válassza a legkedvezőbb lehetőséget

Az ajánlott levél küldésének ára súly szerint van osztályozva. Lehetősége van arra is, hogy levelét elsőbbségivel vagy gazdaságosan küldje el. A lehetőségek között csak a kézbesítés sebessége és a hozzá tartozó ár a különbség:

  • Elsőbbségi ajánlott levél: kézbesítési idő 1 nap

  • ECONOMIC ajánlott levél: szállítási idő 2 nap

 

Alapárak egy hagyományos levélre:

 

50 g-ig

500 g-ig

2 kg-ig

Ajánlólevél PRIORITÁS

295 HUF

855 HUF

2 475 HUF

Ajánlólevél GAZDASÁGOS

205 HUF

625 HUF

1 910 HUF

Az árak 2023. október 30-től érvényesek, ezért kérjük, ellenőrizze a Magyar Posta honlapján, hogy érvényesek-e még.