Sajnálatos módon jelenleg betegség miatt nem működik az ügyfélszolgálati telefon
+36 1 987 6873 eshop@frogpack.hu
0 db 0,00 Ft

Az bevásárló kosara nem tartalmaz termékeket.


Hogyan csomagoljunk... a Tisztításban a nyugalomért

09. 11. 2023 | Autor: Sonia | percnyi olvasás

Hogyan csomagoljunk... a Tisztításban a nyugalomért

Azt a mottót követik, hogy a tisztításhoz gyakran elegendőek a természet és a háztartás tagjai számára barátságos alapanyagok.

Az e-shopon Csehországban gyártott tisztítószereket árulnak, az Instagramon pedig remek videókat forgatnak a takarítás elsajátításáról. A Tisztításban a nyugalomért a fenntarthatóságra, a tanácsadásra és a minimalizmusra épít.

Hogyan csomagolnak és miért választottak egyedi csomagolást? 


Kateřina Brožová (a képen) volt az ötletgazdája annak, hogy létrehozzon egy környezetbarát tisztítószereket forgalmazó webáruházat. Romana Došková raktárvezető válaszolt a kérdésekre.

1. Mibe csomagolja a termékeiket?

Leggyakrabban egyedi méretű dobozban, saját nyomtatással, 5 rétegű vastagságú, úgynevezett komplett vagy ajándékdobozokat használunk.
Ha ajándékdobozról van szó, akkor minden csomagot külön-külön egy dobozba csomagolunk, az ajándékdobozt pedig egy 5 réteg vastagságú nagy kartondobozba, amelyet a kívánt méretben Önök készítettek. A termékeket ezután ebben a dobozban küldjük el ügyfeleinknek.


A Tisztításban a nyugalomért termékeiket méretben és kivitelben is egyedi dobozokban küldik a vásárlóknak.

Minden bizonnyal különbség van egy kis 1 kg-os doboz és egy nagy 30 kg-os csomag elküldése között. A csomagolásnak is ennek meg kell felelnie. Ha kisebb küldeményről van szó, elegendő egy háromrétegű kartonból készült doboz.

Ha nehezebb és terjedelmesebb csomagot küldünk, akkor előfordul, hogy két csomagra kell szétosztani. Az ilyen küldeményeket mindig ötrétegű dobozokba csomagoljuk. Ez nálunk nagyon jól bevált.

Minimális mennyiségű küldemény kerül vissza hozzánk, így szinte semmilyen panaszunk nincs a sérült csomagok miatt.

Selyempapírt adunk az ajándékdobozokhoz a logónkkal vagy anélkül. Ez egy ilyen dizájnelem a csomagolásban, és nagyon szépen mutat a küldemény.

Az árut Speedman box papír térkitöltővel rögzítjük a dobozokban. Ez környezetbarát és nem növeli a küldeményeink súlyát.

Természetes gyapjúból készült szárítógolyóinkat csukható fedelű díszdobozokba csomagoljuk. Ezeket logónkkal és egyedi motívummal is nyomtatjuk.

Amikor a küldeményt teljesen becsomagoltuk, "vigyázat törékeny" és "ne borítsuk fel" matricát ragasztunk a dobozra, hogy a fuvarozók lehetőség szerint érzékenyen bánjanak vele. De megértjük, hogy ez néha utópisztikus. :-)


Így néznek ki a szállítmányok szállítás előtt.

2. Változott a csomagoláshoz való hozzáállása az elmúlt néhány hónapban?

Az ökológia és a környezetbarát csomagolóanyagokba való csomagolás prioritást élvez számunkra. Követjük trendeket ezzel kapcsolatos. Innovatív vállalat vagyunk, folyamatosan fejlődünk, így a csomagolási követelményeinknek is ehhez kell igazodniuk. 

A legfontosabb a kartondobozok sokfélesége, amelyek méreteit úgy választjuk meg, hogy a lehető legközelebb álljanak ügyfeleink megrendeléseinek méretéhez.

Néha csak valami könnyű dolgot küldünk, máskor egy küldeményt több csomagra kell felosztanunk, mert a küldemény súlya meghaladná a fuvarozó által meghatározott súlynormákat. 

 

3. Mit tanácsolna azoknak a kezdő e-shopoknak, akik törékeny tárgyakat küldenek?

Fontos, hogy milyen térkitöltőanyagot tesz a dobozba. Törékeny áruk esetében a leghasznosabbnak azt tartjuk, ha a dobozt Speedmanbox papírral béleljük ki.

Ez kéz a kézben jár a környezetbarát szemléletünkkel, amely termékeink alapját képezi. Bónuszként pedig helyet takarítunk meg vele a raktárban.

Azokat a termékeket, amelyek szállítás közben eltörhetnek, inkább közvetlenül a dobozba csomagoljuk. A szállítmányok tartalmát igyekszünk speedmannal rögzíteni, hogy ne mozogjanak a dobozban. 


Havonta több száz küldeményt küldenek egyedi, saját logóval ellátott dobozokban.

A kartondoboz vastagsága is fontos szerepet játszik. Már tudjuk, mikor engedhetjük meg magunknak a három rétegű vastagságot, és mikor kell vastagabb, ötrétegű dobozhoz nyúlnunk. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy a megrendelés sértetlenül jusson el a megrendelőhöz.

"A mi prioritásunk az, hogy a megrendelés sértetlenül jusson el az ügyfélhez, ezért nem spórolunk a csomagoláson" - mondja Romana Došková raktárvezető.

 

4. Miért döntött az egyedi csomagolás mellett?

Olyan céget kerestünk, amely megfelel az igényeinknek a kommunikáció, szállítás és az ár tekintetében. A dobozok méretét az áruinkhoz kellett igazítanunk, ezért vásárolunk Önöktől az Önök által kínált standard méretű dobozokat, de egyedi méretű kartondobozokat is. Nyomtatással vagy anélkül. Az egyedi nyomtatott dobozok segítségével építjük a márkánkat is.Folyamatosan új termékekkel bővítjük kínálatunkat, így növelve az igényt a gyártott dobozok mennyiségére. Eddig kölcsönös szimbiózis van, így elégedettek vagyunk.